Ervaren voice-over en radiopresentatrice voor Concertzender en Radio4.

 
Veel gevraagd voor audiovisuele producties. In het verleden voor Tros ‘Kunst omdat het moet… ‘. Verder regelmatig radiospotjes (Peugeot), audiovisuele producties uit de medische hoek en voor verschillende musea.

Ik werkte ruim 15 jaar freelance voor Radio4 als presentator en eindregisseur voor de diverse omroepen, zoals Vpro Donderdagavondserie, Ntr Zaterdagmatinee, Kro & Tros Avondconcert. Inspreken teksten voor documentaire De Bedding ( zaterdagavond 23.00uur). Ruime ervaring  bij de Concertzender, met zowel presentatie, interview, programmamaken en gidsredactie.

Sinds enkele 2014 maak ik 'Radio Rondje Evenaar' bij de Concertzender. Elke 1e donderdag van de maand van 18-19uur een uur aandacht voor een boek uit Literaire Reisboekwinkel Evenaar in Amsterdam. Een korte bespreking van het boek en een keuze uit de muziek uit het betreffende land. Bv op 5 februari 2015 traditionele muziek uit Malaw bij 'De Benedenrivier van Paul Theroux; op 5 maart 2015 de Finse volksmuziekgroep Tallari als illustratie bij het boek' De zomer van de vrolijke stieren' van Arto Paasilinna.

Ben al meer dan 20 jaar voorlezer bij Dedicon ( Nederlandse Blindenbibliotheek). Taak: het voorlezen van studiemateriaal en algemene lectuur. De techniek doe ik daar vnl zelf.

Boekhandel.

Na Basiscursus Boekhandel (1995/96) liep ik stage bij Vrouwenboekhandel Xantippe, WH Smith ( Waterstones). Sinds 1995 invaller bij Literaire Reisboekhandel Evenaar in Amsterdam. Namens Literaire Reisboekhandel Evenaar verzorgde ik boekrecensies tbv RTV 80 in Bergen (NH).

Mijn stem houd ik in conditie oa bij de Vrouwen Schola (SCA Choeur de Femmes) in de St. Nicolaaskerk in Amsterdam. Elke 1e en 3e zondag om 17.00 uur verzorgt het koor de Gregoriaanse vespers. Eerdere koorvaring: Anglican Singers ( 1984-1989) en Toonkunstkoor Amsterdam ( 1988-2000).

 

Op Linkedin vindt u nog meer informatie, zie hieronder:

 

 

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/pub/agnes-van-der-veld/14/825/31b

 

Een heerlijke hobby is fotograferen. Zie mijn Flickr account:

 

Braassem | Flickr

Martin van Toll Producties