Ervaren voice-over en radiopresentatrice voor de Concertzender.

 
Veel gevraagd voor audiovisuele producties. In het verleden voor Tros ‘Kunst omdat het moet… ‘. Verder regelmatig radiospotjes (Peugeot), audiovisuele producties uit de medische hoek en voor verschillende musea.

Ik werkte ruim 15 jaar freelance voor Radio4 als presentator en eindregisseur voor de diverse omroepen, zoals Vpro Donderdagavondserie, Ntr Zaterdagmatinee, Kro & Tros Avondconcert. Inspreken teksten voor documentaire De Bedding.

Sinds 1990 Concertzender: presentatie, interview, programmamaken en gidsredactie. Op dit moment voornamelijk radiopresentatiewerk

Van 2014-2017 maakte ik 'Radio Rondje Evenaar' bij de Concertzender. Een maal per maand een uur aandacht voor een boek uit Literaire Reisboekwinkel Evenaar in Amsterdam. Een korte bespreking van het boek en een keuze uit de muziek uit het betreffende land. Bv op  traditionele muziek uit Malawi bij 'De Benedenrivier van Paul Theroux;  de Finse volksmuziekgroep Tallari als illustratie bij het boek' De zomer van de vrolijke stieren' van Arto Paasilinna.

Werkte van 1991-2015 als voorlezer bij Dedicon ( Nederlandse Blindenbibliotheek). Taak: het voorlezen van studiemateriaal en algemene lectuur. De techniek deed ik daar vnl zelf.

Boekhandel.

Na Basiscursus Boekhandel  liep ik stage bij Vrouwenboekhandel Xantippe & Waterstones. Sinds 1995 iwerkzaam bij Literaire Reisboekhandel Evenaar in Amsterdam. Namens Literaire Reisboekhandel Evenaar verzorgde ik boekrecensies tbv RTV 80 in Bergen (NH).

Koorervaring:  Anglican Singers, Toonkunstkoor Amsterdam, Bulderdrang & Vrouwen Schola (SCA Choeur de Femmes) in de St. Nicolaaskerk in Amsterdam. 

 

Op Linkedin vindt u nog meer informatie, zie hieronder:

 

 

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/pub/agnes-van-der-veld/14/825/31b

 

Een heerlijke hobby is fotograferen. Zie mijn Flickr account:

 

Braassem | Flickr

Martin van Toll Producties